gua blog

cpm

Wednesday, June 4, 2014

Cara Mudah Untuk Berjaya Dalam SFI


Dalam bulan pertama anda diberi VP untuk kebanyakannya untuk pembelajaran SFI tetapi VP ini diberi hanya sekali. Pada bulan pertama sesiapa sahaja boleh mendapatkan 1500 VP & menjadi EA tanpa membelanjakan apa-apa. Ia adalah penting untuk memastikan status EA anda ( 1500VP ) di SFI jika anda serius mengenai perniagaan itu.

Bulan ke-2 di SFI adalah peringkat penentu untuk anda : sama ada untuk meneruskan atau berhenti. Selepas anda mempelajari asas-asas , membaca semua Launchpad 30 hari, anda dicabar dan tanya diri anda - " Apa yang akan datang ?" Terdapat " Peraturan untuk Kejayaan" sebagai rangka tindakan , alat pemasaran untuk digunakan dan latihan yang melengkapkan anda , kerana di atas pendapatan VP anda perlu mencari sekutu untuk membina PASUKAN anda sendiri. (Saya akan membantu anda yang terbaik jika anda telah memutuskan bahawa anda tinggal dalam perniagaan ini, yang bermaksud mengekalkan status EA anda).

Ia adalah penting untuk memahami bahawa SFI ada " cepat kaya " skim. Ia memerlukan matlamat dan perancangan untuk berjaya . Oleh itu, ia mungkin mengambil masa beberapa bulan dengan ketabahan yang anda akan mula melihat hasil kerja anda. Sesungguhnya , ia adalah satu perniagaan peribadi.
Pada bulan yang kedua, anda perlu bekerja cara anda untuk mendapatkan 1500 VP . Saya akan menasihati anda untuk merancang strategi anda. Terdapat VP yang tamat tempoh setiap hari VP ini tidak affiliate harus longgar dan untuk itu anda perlu melakukan semua yang BERBUAT Senarai tindakan harian .
Kemudian terdapat VP diberikan untuk tindakan setiap minggu. Ini hendaklah diambil dengan melakukan tindakan setiap minggu. Dan ada VP bulanan untuk tindakan bulanan yang boleh diambil sebulan sekali. Ini adalah 497 VP / bulan secara PERCUMA.

a) Tindakan harian 11 VP = 11 x 30 = 330 VP pada akhir bulan ini.
b ) Mata mingguan 35/week = 35 x 4 = 140 VP pada akhir bulan.
c ) Post Stream 3/week = 3 x 4 = 12 VPS pada akhir bulan ini.
d ) Penilaian untuk penaja 10 VPS / bulan.
e) Mengemukakan matlamat 5 VP / bulan.

Sekarang 1500 - 497 = 1003 VP adalah ujian sebenar kemahiran.
Berikut adalah beberapa tips untuk bagaimana anda boleh mendapatkannya.
2. Memasang banner TripleClicks di blog atau laman web. 100 VP .
3. Kekal di atas garis hijau untuk membuat anda layak untuk hadiah-hadiah pertandingan E365 .
4. Penubuhan Tetap perintah ( PP ) bernilai 1500 VP ( DISYORKAN Pek 125 TCredits Perkara No 212474 , yang besar SO pilihan. 1500VPs untuk $ 36.25 dan anda sudah pun menjadi EA ! ).
5. Pembelian TripleClicks (sehingga maksimum 2000VP ).
a) 1 Tcredit hanya $ 1,89 membeli cepat untuk menyatukan kekuatan VP . 102 VP ( Beli 10 keping untuk $ 18,9 dan mengumpul 1020VPs . )
b) Wave3 - Tcredits Percuma dan MRP ditambah cara mudah untuk mengiklankan TripleClicks .
c) Pek sebanyak 100 Tcredits Item tidak 96.180 , yang SO pilihan yang bijak. 1200 VP $ 29
Anda juga akan mendapat + 25 untuk VP rating setiap produk-produk ini . Ia adalah penting bahawa anda melengkapkan pembelian anda sebelum 15 setiap bulan untuk mendapatkan ini 25 VP .

Yang Tcredits mempunyai dua manfaat.
a) Anda mendapat VP dan MRP pada masa pembelian.
b ) Mereka memberi anda peluang untuk mengambil bahagian dalam lelongan dan menukar Tcredits anda untuk VP (satu VP dan 5/10 MRP untuk setiap tawaran sehingga ini 500VP ) dan sudah tentu memenangi lelong adalah manfaat tambahan.

6. Bersama-sama dengan ini anda juga perlu meneroka setiap kemungkinan pengiklanan perniagaan SFI kami dan menyatukan barisan bawahan anda, kerana tanpa satu pasukan yang kuat kejayaan pada SFI adalah mustahil. (Saya akan membantu anda yang terbaik jika anda telah memutuskan bahawa anda tinggal dalam perniagaan ini, yang bermaksud mengekalkan status EA anda - memeriksa dengan kerap saya blog Laman kepimpinan untuk pertandingan, yang terletak di bawah tab -> Sokongan Upline anda ). Cuba untuk mengajar downline anda ditaja oleh anda dan jika mempunyai masalah kemudian bertanya kepada saya. Jangan lupa untuk mengedarkan beberapa hadiah kepada PSA baru untuk aktif di SFI.
Sila ambil perhatian bahawa setiap bulan saya mendapat 100 ke atas PSA melalui kempen pengiklanan saya (CO -OP saya , tempat-tempat iklan yang lain). Jika anda suka anda boleh mengambil bahagian dalam kempen-kempen iklan saya, menghantar saya e-mel di xfless@gmail.com untuk maklumat lanjut.

7. Mengambil bahagian dalam semua pertandingan dan lukisan untuk merebut sebanyak manfaat yang anda boleh.

Akhirnya saya ingin mengatakan bahawa SFI adalah satu peluang keemasan untuk semua orang-orang yang berorientasikan sasaran dan ditentukan.

Monday, June 2, 2014

Tutorial :- SFI dan Tripleclicks



Ramai diantara yang menanyakan bagaimana boleh dapat duit kat Sfi dan Tripleclicks, lebih-lebih lagi kumpulan seperjuangan saya yang telah menjadi Affiliate Sfi dan Tripleclicks. Kepada yang fokus dan tidak putus2 asa menjalankan program ini, saya ucapkan tahniah kepada anda. Sebenarnya program ini adalah antara yang terbaik antara yang terbaik dari segi perniagaan, perancangan, pembelajaran dan penguasaan dalam internet marketing. Kali nie saya ingin menyimpulkan apa sebenarnya tujuan SFI dan TripleClicks.


Jika anda benar-benar ingin mendapatkan pendapatan melaui online tanpa sebarang modal, terlebih dahulu anda fahami, mengerti, menilai dan merancang sebaik mungkin sebelum memulakan program ini, kerana saya mempunyai berpuluh-puluh downline yang masih belum bertindak apa yang sepatutnya. Anda patut sedar untuk mendapatkan duit dengan mudah, dengan cara ambil mudah, tidak memberi apa-apa penghasilan. Hakikatnya kita perlu belajar lebih lagi, tumpukan perhatian, kerja keras untuk permulaan dan buat perancangan apa yang anda lakukan ini dapat memberi keputusan sebelum selepas 6 bulan dari hari anda mula. Saya akan memberi sedikit ilutrasi atau gambaran serba sedikit mengenai program ini, semoga sedikit sebanyak memberi panduan dan maklumat kepada anda. Ini hanya lah pandangan dan buah fikiran saya, anda boleh buat penilaian dan bertindak dengan cara bersesuaian tersendiri.


Panduan ringkas di SFI.

Setelah anda mendaftar menjadi Affiliate SFI perkara utama yang sepatutnya anda lakukan update profile anda dahulu seterusnya dapatkan posisi fast track (mengumpul 500 VP dalam tempoh 24 jam dari masa mendaftar)Klik disini untuk panduannya. Setelah anda mendapat posisi fast track, digalakkan mengikuti langkah-langkah permulaan iaitu dengan ke halaman SFI Affiliate Center, ikuti dengan turutan START, SFI BASICS dan LAUCHPAD. Jika anda follow step2 yang diaturkan, anda akan diberi kursus / pelajaran yang sangat bermanfaat. Kelas ini mengambil masa 30 hari, dalam masa yang sama anda perlu melakukan to-do-list (mengumpul point VP setiap hari). Jangan lupa untuk mengambil tempat di Grand Prize (cabutan bertuah) setiap hari dengan syarat-syarat yang diberikan. Setiap bulan perlu mengumpul 1500 VP untuk mendapat status Executive Affiliate(EA) dan mengekalkan status EA setiap bulan untuk mendapat kelebihan dari affiliate biasa. 

Buat duit Program SFI

Untuk mendapatkan pendapatan melalui program SFI ini, anda perlu bertindak mencari downline, sebaiknya 5 orang. Meletih/ Menjadi IKON kepada downline anda untuk mendapatkan posisi EA setiap bulan.Seterusnya mereka bertindak seperti mana anda lakukan kepada downline mereka. Klik untuk lihat video 3 step plan yang mengambarkan peluang besar buat duit.

1. Menjadi Anggota Gabungan Eksekutif (EA) dan kekal sebagai EA setiap bulan
2. Mengambil lima gabungan affilite/ downline
3. Mengajar lima gabungan anda untuk melakukan 3 langkah yang sama ini.

Berikut adalah ilutrasi carta pendapatan: 

BulanAI2Jumlah EAsJumlah VPPendapatan Bulanan
1557500$ 3,75
2253045000$ 22,50
3125155232500$ 116,25
46257801170000$ 585,00
5312539055857500$ 2.928,75
6156251953029295000$ 14.647,50


Panduan ringkas di Tripleclicks

Di laman Tripleclicks anda akan melihat pelbagai jenis barangan dan pilihan yang dijual, buat masa sekarang produk di Tripleclicks melebihi 83000 barangan yang dijual. Anda boleh memilih peniaga/ barangan untuk dikongsikan. Pastikan anda terus berhubung dengan E-Commerce Associate Program (ECA) dari pelbagai negara. Di Tripleclicks anda boleh menjadi ahli sebagai Wave3 dimana setiap ahli akan mendapat TCredit dan MRP setiap bulan. Dengan mendapat TCredit percuma, anda boleh bid harga lelong dan juga boleh membeli barangan, cth ebook yang berpadanan dengan nilai TCredit anda. 



Buat duit dengan Tripleclicks




Dengan kelebihan pelbagai pilihan barangan / produk di Tripleclicks, anda boleh memilih dari mana-mana yang anda rasakan mendapat sambutan semasa / pelanggan anda. Dari setiap pembelian dari link affiliate anda itu bayaran komisen sehingga 40%. Setiap jualan anda lakukan adalah komisen direct anda, ramai yang telah mengunakan plan ini untuk mendapatkan duit pantas. Di Tripleclicks juga anda diberi kelebihan untuk menjual barangan yang anda tidak perlukan lagi, contoh perkakasan lama, baju, dan dll.



Panduan ringkas Program ECA


Program ECA adalah program yang membawa peniaga-peniaga, individu, syarikat dan apa jua perniagaan untuk memasarkan  produk / servis mereka kepasaran antarabangsa. Kelebihan memasarkan produk di Tripleclicks adalah laman E-Dagang yang tidak mengenakan apa-apa bayaran untuk menyenaraikan produk / services di Laman Tripleclicks. Kelebihan memasarkan di Tripleclicks, barangan anda laris dalam pasaran berantai, dan produk anda juga di promosikan oleh affiliate-affiliate diseluruh negara. 

Buat duit dengan Program ECA

Cara untuk mendapatkan kewangan jangka masa panjang di Program ECA ini adalah mempelawa para peniaga menjadi ahli di Gateway ECA anda. Tiada kos dan risiko berniaga di TripleClicks. Setiap mereka yang menjadi ECA dan diluluskan pihak Tripleclicks dan seterusnya mereka telah menyenaraikan barangan mereka di Laman TripleClicks dari Link Affiliate anda, royalti yang lumayan akan anda perolehi seumur hidup. Anda juga akan mendapat 100 VP bagi setiap ECA baru yang telah menyenaraikan produk mereka. Pendapatan yang anda dapat 10% dari CV pada semua jualan mereka di TripleClicks.

Contoh Pendapatan : Jumlah CV untuk semua ECAS disebut anda adalah $ 20,000. Anda mendapat 
$ 2000 dalam ECA Royalti bulan ini (10% daripada $ 20,000). Dalam masa yang sama, jika anda mempunyai produk atau barangan untuk dijual, anda juga boleh menjadi ECA sendiri untuk meningkatkan jualan dan pasaran sedia ada. Seperti saya juga, menjadi ECA memang bermanfaat, apa yang saya jual di Tripleclicks adalah produk digital download cth ebook dan software. Jika anda menyertai Program ini sila berhubung dengan Evolutionincome Resources, luaskan pasaran bersama.





Program pay-per- Action



SFI Pay Per Tindakan (SFIPPA) adalah pilihan masing-masing (sendiri), program pendapatan tambahan ini disediakan untuk semua sekutu SFI yang membolehkan anda untuk bertindak sebagai pengiklan untuk SFI dan mendapat pendapatan tambahan dengan mendapatkan orang lain untuk mengambil tindakan seperti mengisi borang.

Setiap kali anda menjana tindakan SFIPPA yang berkelayakan, anda mendapat pendapatan. Jumlah pendapatan ini berbeza-beza bergantung pada tindakan. Dua SFIPPAs kini boleh didapati


A. SFI AFFILIATE MASUK-UPS  
Bounty: Sehingga $ 12 untuk setiap yang layak mendaftar

B. TC AHLI MASUK-UPS 
Bounty: Sehingga $ 5 untuk setiap yang layak mendaftar


Buat duit dengan SFIPPA

Setiap referer yang mendaftar menjadi affiliate SFI di link anda dengan mengunakan link SFIPPA, anda akan dapat pendapatan sehingga  12 USD setiap seorang dan 5 USD setiap pendaftaran di Tripleclicks. Bayangkan jika anda mempromosikan link SFIPPA anda setiap hari, jika sebulan anda mendapat 100 orang mendaftar sebagai affiliate SFI di link SFIPPA anda, komisen 100x12 USD=1200USD sebulan.
Perhatian: Setiap ahli sfi yang mendaftar di link SFIPPA, anda tidak memperolehi affiliate berkenaan sebagai downline anda dan tidak dapat apa-apa benefit jangka masa panjang dari affiliate berkenaan. Program SFIPPA juga mengikut terma dan syarat, sila fahami sebelum memulakannya.




Kesimpulan

SFI - Satu rangka kerja, sumber, tool pemasaran, pembelajaran, sumber maklumat dan perkara pokok atau tunjang segala program ini. Memberi pendapatan jangka masa panjang bersama team / pasukan anda. Walaupun pendapatan permulaan sedikit dan kecil, tapi jika anda fokus dan tidak berputus asa, anda akan melihat hasil yang memuaskan dengan usaha dan kerja anda. Sabar dan tidak putus asa perlu ada untuk bersama di SFI.

Tripleclicks - Tempat dagangan pasaran antarabangsa. Bagi mereka yang gemar nak duit cepat dan mudah Tripleclicks menyediakannya. Perlu ada pelan pemasaran dan stategi untuk mendapatkan pendapatan memuaskan, jika hasil jualan sebulan sekali dengan kerja lebih kurang dan malas nak promosi, tak menjadi juga. Potensi mendapat ahli baru lebih mudah jika anda mempromosikan link dan mereka masuk ke laman E- Dagang dan tertarik untuk menjadi Member.

Program ECA - Gabungan terbaik dari SFI dan Tripleclicks yang menyediakan pendapatan buat jangka masa yang panjang kepada Affiliate-affiliate dan mempelbagaikan barangan dan perkhidmatan di TripleClicks. Anda jadi ahli ECA, anda promosikan link ECA anda dan ECA lain, anda mempelawa peniaga menjadi ECA dan jadikan usaha anda ini BUAT DUIT ONLINE TANPA MODAL.

Semoga anda mendapat maklumat dan inspirasi dari penrkongsian saya kali ini.


Giveaway Cash RM350 by Emas Putih

rasa mcm nak menang jew nee.. hehe... 

assalamualaikum.. hai geng.. giveaway untuk korang... 
jemput2 lah join eh... mana tau kot ade rezeki.. boleh lah bahagi dua..
hihihihihihi
klik je banner kat bawah nee kalau rasa nak join..
semoga berjaya geng... =) 

As-Salam

[Siapa nak join sila tekan banner di atas]

Giveaway Cash RM350 by Emas Putih ini di anjurkan oeh Emas Putih dan disponser oleh Emas PutihNasibah KhushairyKasih Lestari Abadi Nor Farihan AyobNannie Isa , dan yangbaik .


p/s : kalau ade giveaway lagi info2 la kat org sini ye.. =)

Sunday, June 1, 2014

bercerita tentang SFI & triple click- income sampingan..


SFI membawa maksud SFI (Strong Future International) Marketing Group yang dilancarkan pada tahun 1998.
Yang bermula hanya dengan 1 produk dan sekarang mencecah 66000 produk yang berkembang setiap hari.

Apa yang menariknya pada saya, kita tidak perlu untuk melabur untuk menjana pendapatan disini, jika dibandingkan dengan sistem marketing affiliate yang lain di mana kita terpaksa melaburkan hampir rm200 atau pun lebih. Terlalu banyak program affiliate yang tumbuh pada masa kini seperti viral shoot,  tetapi semua itu mewajibkan kita membeli produk dari syarikat penerbit atau kita akan kehilangan status kita. Hilangnya status bermakna tiada komisen untuk anda.



Di SFI anda akan diajar cara untuk mendapatkan wang secara percuma, terbaik dari sebuah syarikat yang sah berdaftar bukan. Bayangkan masa kini, jika anda inginkan pendapatan secara online, anda terpaksa membeli ebooks training yang berharga RM 30. keberkesanannya? Tak juga berhasil kan. Rugi duit beli sahaja, Tapi di SFI semua ini diberikan percuma dengan bimbingan terus dari Gery Carson pakar internet marketing dunia, 

Di sini anda akan diajar bagaimana menjadi seorang leader atau team leader yang terbaik. Dan team leader juga perlu bekerja keras bersama pasukannya untuk mencapai komisen tertinggi.

OK tu sejarahnya. Ini pula cara bagaimana sistem ini beroperasi, OK. disini kita semua berpeluang menjana pendapatan dengan menjual produk2 dari tripleclicks ataupun ECA2 yang berdaftar. Diingatkan juga semua produk berdaftar mestilah mempunyai syarikat berdaftar, so x akan yimbul masalah scam dan sebagainya.

Kita boleh sahaja mempromosikan mana mana produk yang kita jangka mendapat sambutan yang hangat dan memenuhi kehendak pasaran. Dan yang paling menguntungkan jika kita mempunyai produk sendiri itu adalah lebih baik kerana kita akan mencapai tahap pemasaran seluruh dunia. Yang Terbaiknya SFI ialah sambil anda mendapat komisen dari produk - produk yang dijual, anda akan menjana VP (Versa Point) secara tidak langsung bagi produk yang berkaitan. Komisen dari SFI adalah berdasarkan VP anda. (ini tidak termasuk dengan pendapatan jualan produk anda)

Untuk meningkatkan komisen anda, kerja sepasukan adalah amat penting, Downline yang aktif akan menjana lebih pendapatan. Downline melalui csa dan direct sponsor sama pentingnya untuk menjana pendapatan berpanjangan.
Anda tidak akan gagal dalam SFI melainkan anda berputus asa.

Untuk maklumat lanjut anda boleh klik pada banner diatas dan dibawah ataupun di sebelah.. =) 

1 - Tiada paksaan untuk menyertai dan keluar (berhenti / give up)
2 - Tiada modal yang akan dikenakan untuk meyertai program ini
3 - Ikut peraturan dan anda akan berjaya 
4 - Sentiasa Ikuti Forum untuk tips2 berguna.

Sekian sahaja dari saya.
Semoga semua berjaya.



KLIK BANNER DI BAWAH UNTUK PENDAFTARAN



                                

                                 Tutorial :- SFI dan Tripleclicks




p/s :- kalau tidak tahu bahasa english jgan takut.. dekat sana ada banyak bahasa yg boleh di tukar..
saya pun guna bahasa melayu saja.. hehe =) 

Thursday, May 29, 2014

Coklat Cadbury halal - Majlis Fatwa Kebangsaan






PUTRAJAYA: Hukum produk Cadbury yang disahkan halal sebelum didakwamengandungi Asid Deoksiribonukliek(DNA) babi adalah seperti hukum asalnya iaitu 'halal dimakan', demikian menurut Fatwa Majlis Kebangsaan.

Pengerusi Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Profesor Emeritus Tan Sri Dr Abdul Shukor Husin berkata ia termasuk dalam kategori keadaan 'Umum al-Balwa', iaitu keadaan musibah atau kesukaran yang berleluasa dan sukar dielak.

“Dalam kes produk siap diproses dan telah dipasarkan kepada pengguna yang pada asasnya telah dihasilkan melalui pemprosesan serta menggunakan bahan-bahan yang suci dan halal, dan juga telah disahkan sebagai HALAL tetapi kemudian didapati telah berlaku kontaminasi DNA babi pada sebahagian produk (kelompok tertentu sahaja), maka dalam keadaan ini, Muzakarah telah memutuskan bahawa ia adalah dikategorikan sebagai 'Umum al-Balwa'.

"Hukum produk tersebut adalah merujuk kepada hukum asal iaitu halal dimakan kerana pencemaran atau kontaminasi yang berlaku adalah di luar kawalan dan amat sukar dielakkan," katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Kementerian Kesihatan sebelum ini mengesan dua sampel coklat Cadbury iaitu Coklat Susu dengan Kacang Hazel dan Coklat Susu dengan Buah Badam mengandungi DNA babi atau porsin.

DNA babi dikesan dalam sampel coklat susu dengan kacang Hazel bernombor kelompok NO200813M01H I2 bertarikh luput 13 Nov 2014 dan coklat susu dengan buah badam dengan nombor kelompok 221013N01R I1 bertarikh luput 15 Jan 2015.

Abdul Shukor berkata umat Islam yang termakan coklat itu juga tidak perlu ragu-ragu atau terlalu gusar terhadap kesucian tubuh badan mereka dan tidak perlu menyamak perut, mulut atau menukar darah.

"Islam bukanlah agama yang terlalu ketat (rigid) dan menyusahkan umatnya, lebih-lebih lagi dalam keadaan atau perbuatan yang di luar pengetahuan dan kawalan," katanya.

Beliau berkata pendekatan hukum yang dibuat Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Kebangsaan itu adalah selaras dengan ajaran Islam yang bersifat rahmah dan tidak memberatkan umatnya dalam kedaan yang mereka tidak ketahui atau tidak sedari sehingga menyukarkan kehidupan seperti pencemaran DNA babi dalam produk makanan seumpama ini.

Bagaimanapun, katanya, pihak berautoriti perlu mengambil tindakan sewajarnya sebagai peringatan terhadap pihak terbabit jika didapati perkara itu dilakukan secara sengaja dan lalai terhadap tanggungjawabnya terhadap pengguna.

Beliau turut menasihati umat Islam agar bertenang dan tidak bersikap terlalu emosional dalam memperkatakan isu itu dan mengelak daripada melakukan perkara yang dilarang Islam.

"Sewajarnya kita memberi kepercayaan kepada pihak autoriti yang telah diamanahkan untuk melaksanakan tugas dalam pengesahan halal haram sesuatu produk kerana pelbagai proses telah ditetapkan bagi memenuhi standard halal yang selaras dengan hukum syarak dan telahpun diiktiraf di peringkat dunia," katanya.

Abdul Shukor berkata hasil kajian mendapati pencemaran atau kontaminasi produk dengan DNA bahan yang diharamkan seperti babi boleh dikawal dari peringkat awal penyediaan bahan mentah lagi, dan jika sesuatu produk itu didapati mengandungi DNA babi semasa proses akhir penghasilannya dan sebelum dipasarkan, maka ia tidak boleh dikategori sebagai halal.

Majlis Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Kebangsaan sebelum ini melantik pasukan penyelidik dari Universiti Putra Malaysia (UPM) untuk menjalankan kajian saintifik selama setahun berhubung isu pencemaran DNA babi dalam pelbagai produk makanan siap diproses dan disahkan halal supaya hukum yang tepat dapat diputuskan, katanya.

Beliau berkata hasil kajian juga mendapati DNA babi boleh menyerap masuk ke dalam produk makanan sama ada ia disengajakan atau tidak, dan kontaminasi DNA babi yang berlaku boleh diukur dan diketahui jika berlaku melalui sentuhan secara fizikal.

Kontaminasi juga mungkin berlaku melalui edaran udara apabila daging babi dan bahan lain disimpan di tempat yang sama dan kedua-duanya dalam keadaan tidak bertutup, walaupun tiada persentuhan fizikal berlaku, katanya.

"Kontaminasi DNA babi tidak akan berlaku sekiranya daging babi dan bahan halal lain disimpan di dalam bekas yang bertutup kemas dan tiada sentuhan secara fizikal," katanya.

Abdul Shukor juga berkata keputusan muzakarah itu tidak bermakna sesuatu produk yang didakwa dicemari DNA bahan haram boleh dibiarkan begitu sahaja.

"Adalah lebih baik tindakan menggantung sementara diambil dan siasatan terperinci dilaksanakan bagi mengenal pasti kesahihan dakwaan dan untuk mengetahui bagaimana pencemaran tersebut boleh berlaku, sama ada disengajakan atau sebaliknya," katanya.

Monday, May 26, 2014

GloballShare


  • Apa itu Globallshare?

  • ~ Globallshare ni adalah laman sosial yg lbh kurang mcm fb,twitter, inStagram dan lain2 lg....
  • ~ Jd sape2 yg daftar awl sblm pelancaran umum pertengahan tahun 2014 ni... akan dapat saham percuma daripada GAS.
    ~Kemudian...setiap 5 org yg join di bwh kita...kita akan dpt 1 share point lbh kurang RM100.
    ~ Kita boleh invite seberapa ramai org sebelum tarikh tutup tawaran saham percuma pada 31 MAY 2014.
    ~Kita layak mendapat saham percuma sehingga level 7.
    ~ Selepas pelancaran ni kita goyang kaki terima duit tiap bulan atau ambik lump sum.
    ~Kalo kita ada 5 org dowline..kita dpt 1point.. lpas tu klu dwline kita cri org juga..point yg dorang dpt tu kita dpt juga....
    ~Kat dlm globallshare tu blh borak2 update moment atau niaga apa shj
    Aktiviti lbh kurang mcm fb mula2 nk launching dlu..kita ni jd pengguna yg terawal..dpt imbuhan!!!!!
    Contoh kita ada 20 point smpai hujung MAY ni..
    Start hari pelancaran ni kita blh pilih smada nk dpt faedah tiap2 bulan atau nk redeem semua 20 tu dpt duit seketul..
    ~ 1 point USD29.86, lbh kurang RM100... Kalo kita kekalkan semua kita dpt faedah tiap2 bulan smpai bila2... setiap 1 point faedah bulanan USD2.77, lbh kurang RM10...
    Maknanya tiap2 bulan kita dpt RM200 faedah..smpai bila2 selagi kita xredeem semua tu..
    Kalo kata kita redeem semua..20 point tu kita dpt lbh kurang RM2000..tp sekali je dpt..
    Point tu jd zero la, kita xdpt faedah bulan2..
    Yg ni pun cmpny berdaftar ..dijamin 100% percuma dan dibayar. Join la sblm terlmbat ..dpt tmbh2 duit poket kita..free juga ..bkn scam yg ni syrikat bardaftar..
    Kalo nak guna android lps dftr awk install d playstore.. Ada globallshare..bila log in ja lbh kurang sm mcm fb ni. Updte moment semua..
    jual2 brg mcm2 borak2 chating semua ada .. Ada weboffice kita dlm tu..utk nk cek point2 kita dgn dwline kita
    Tiap2 pendaftran bru msk bwh kita..globallshare akn hntr email.. seminggu skali dorang akn hntr point2 yg kita ada ...updte sllu.. kita relax ja email masuk sllu..
    Dlm tu semua kita boleh baca dan fhm psl globallshare ni dia bagi tau semua dr a smpai z..
    Semuanya percuma dan kita pengguna awl dpt keuntungan dr invite org join bwh link kita..
    kita akan dpt link kita sndiri bla dftr..log in lps tu masuk weboffice dlm tu nmpk link kita ... KEMBANGKAN SKOP PERNIAGAAN ONLINE DAN PERIKLANAN SEDIA ADA ANDA KE PASARAN LEBIH TERBUKA DAN GLOBAL.
    Ini Report Shares yg saya terima dari GlobalAllShare utk bulan Mac. So...Yang dah join....rajin2 la invite friends ye... Yang belum join tu...cepat2 la join sebelum closing date : 31 Mei 2014...FREE je.


ni saham aq tanpa buat ape2 pun.. semua org atasan ak yg buat.. nyesal lak rasa x promot dulu.. T.T . time promote pun dah nak taman.... =( harap2 sempat lagi lah tambah 2 @ 3 saham lagi.... kawan2 tolong register eh.. free je pun... hehe.



Saturday, May 24, 2014

SFI-free join free income..

Ramai yang sudah menjadi member kat SFI-Tripleclick dengan harapan untuk menambah pendapatan dari rumah sebagai imbuhan kerja part time atau full time tetapi rami juga yang tak buat apa-apa selepas menjadi ahli percuma.Kenapa nak join percuma kat sesebuah syarikat ternama dan dipercayai tapi lepas tu buat tak tahu...kenapa nak buang masa dan kenapa nak tunggu bulan jatuh dari langit?

**Setiap ranking ada setiap kelebihan!
Perniagaan SFI-Tripleclick ini memang telus dan tidak menipu seperti kebanyakn syarikat kerja dari ruma dengan menggunakan internet,mula-mula akan kata perniagaan free tetapi lepas join kena bayar pulak!macam mana ni?Nak kena bayar baru dapat income?Tak boleh ke buat percuma je sebab saya tiada modal?

*Perbandingan antara ranking!

Kat SFI-Tripleclick anda akan join percuma dan boleh start buat duit tanpa modal tetapi keuntungan yang anda akan perolehi lebih rendah dan kena tunggu masa yang lama sebab kena buat banyak kerja,tetapi kalau anda dapat "set up standing order" dan memperkenalkan 2 member baru setiap bulan pendapatan anda akan mencecah- 

$54.30 per month after 6 months ($651.60/yr)
$298.38 per month after 12 months ($3,580.56/yr)
$602.94 per month after 18 months ($7,235.28/yr)
$1,011.18 per month after 24 months ($12,134.16/yr)

Kalau 4 member baru setiap bualan

$108.30 per month after 6 months ($1,299.60/yr)
$976.62 per month after 12 months ($11,719.44/yr)
$2,086.86 per month after 18 months ($25,042.32/yr)
$3,611.82 per month after 24 months ($43,341.84/yr)

Kalau 8 member baru setiap bulan

$216.30 per month after 6 months ($2,595.60/yr)
$3,473.58 per month after 12 months ($41,682.96/yr)
$7,698.54 per month after 18 months ($92,382.48/yr)
$13,582.38 per month after 24 months ($162,988.56/yr)

Kalau 16 member baru setiap bulan

$432.30 per month after 6 months ($5,187.60/yr)
$13,029.42 per month after 12 months ($156,353.04/yr)
$29,497.26 per month after 18 months ($353,967.12/yr)
$52,600.62 per month after 24 months ($631,207.44/yr)

Kalau 30 member baru setiap bulan

$810.30 per month after 6 months ($9,723.60/yr)
$44,388.30 per month after 12 months ($532,659.60/yr)
$101,574.30 per month after 18 months ($1,218,891.60/yr)
$182,088.30 per month after 24 months ($2,185,059.60/yr)

*Minimum payout cuma $20 melalui Paypal,Check,Payza dan sebagainya jadi anda tidak perlu tunggu sehingga jumlah mencecah ratusan ringgit.

**Tools percuma yang ada kat web site SFI yang boleh diguna secara percuma  untuk setiap ranking yang berbeza!


Standing order ini bukan sesuatu yang membazirkan tetapi anda akan mendapat pulangan yang setimpal berserta dengan dua co sponsor affiliate setiap bulan.Co sponsor affiliate ialah downline yang diberikan oleh SFI-Tripleclick  kepada anda,anda adalah leader mereka,jadi anda boleh train mereka supaya mereka dapat menyumbang pendapatan aetiap bulan untuk anda,kalau 12 bulan anda akan mendapat 24 co sponsor affiliate tetapi ini bergantung kepada ranking anda bermula dari Affiliate -->EA/EA*---->BTL---->STL--->GTL---->PTL,untuk setiap ranking anda kan mendapat lebih banyak faedah serta imbuhan,kalau anda dapat train downline anda dengan cara disyorkan kat training section,anda pasti boleh mencapai ranking PTL dalam masa yang singkat tetapi ingat ini bukan bisnes skim cepat kaya,mlm,forex,survey,click to be paid dan sebagainya,ini ada perniagaan internet yang sah dan untuk jangka masa lama (sejak dari 1998 lagi).

Kalau anda berusaha pasti boleh berjaya,kalau anda nak join percuma kat SFI-Tripleclick sila klik banner yang ada kat bawah blog page ini.

                                                  


JANGAN LUPA ADD FB SAYA JUGA >>>https://www.facebook.com/kumbang.terlarang